Over Maliva Yoga

Mijn naam is Marissa Paulsen-Bouman en ben 44 jaar.
Getrouwd met Erik en moeder van dochter Livia (13) en zoon Valentijn (11).
De naam Maliva Yoga komt van de 1e 2 letters van mijn naam en die van mijn 2 kinderen.

Maliva YogaNieuwe locatie yogapraktijk in Leidschenveen
De yogapraktijk Maliva Yoga is in het stadsdeel Leidschenveen in Den Haag. Een prachtige, kleinschalige yogastudio, speciaal voor vrouwen. Mijn lessen worden sinds oktober 2018 gegeven op een nieuwbouw locatie in Leidschenveen. Het adres Vrouw Avenweg, past super mooi bij de lessen die speciaal zijn voor vrouwen. We hebben er een prachtige, rustige, sfeervolle studio van gemaakt.

De lessen die ik gaf vanaf 2011 op mijn vaste locaties in Nootdorp en Leidschenveen zijn hier naartoe verhuisd. Belangrijk voor mij is dat ik dit wil blijven doen in kleine groepen, met aandacht, kwaliteit en met heel veel plezier.

Ik deel graag de rust, ontspanning en het vertrouwen, die ik krijg door yoga!
Leuk jou te ontmoeten in de nieuwe praktijk!

Yoga ervaring
Ik ben zelf in 2002 begonnen met het volgen van yogalessen.
In een hectische tijd van mijn leven door familieomstandigheden.
Het voelde meteen heel fijn voor mijn lichaam. Het gaf mij een bewustere ademhaling en rust in mijn hoofd. Ik nam de ontspanning mee in de rest van de dag. Ik heb ervaren dat het blijven doen van Yoga voor mij heel belangrijk is. Zo blijf ik bewust omgaan met mijn lichaam en adem. Ik voel wanneer ik spanning vasthoud en dat ik het kan loslaten.

Het volgen van mijn Yoga opleiding
In 2005 heb ik mijn post HBO opleiding bij de HOFAM tot Qualified Controller (QC) afgerond. In 2007 ben ik begonnen met de 3-jarige opleiding Hatha Yoga bij Osmose. Tijd voor een opleiding meer gericht op het lichaam en minder bezig zijn met het hoofd.
Heel graag wilde ik meer begrijpen en ervaren van Yoga. Het was een mooie balans naast het werken als business controller in het bedrijfsleven. Ik ben niet meer gestopt met het volgen van yoga opleidingen.

Yoga Opleidingen:
2007-2011 Hatha Yoga docenten opleiding Osmose
2011 Zwangerschapsyoga docenten opleiding Osmose
2011 Qigong voor vrouwen van Daisy Lee
2012 Well Woman Yoga teacher training bij Françoise Freedman Birthlight
2013 Ouder & Kind Yoga Jip & Jan academie
2013 Kinderyoga Jip & Jan academie
2013-2014 Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT)
2014 Shantala babymassage Holos massageacademie
2014 Postnatale yoga teacher training Birthlight
2014 Buikenyoga Drs. Judith Deckers
2015 Meditatie docenten opleiding Osmose
2015-2017 Samsara Yogadocenten opleiding VYN registratie
2018 Well Woman Yoga teachers training diploma inclusief fertiliteit yoga.
2018 Hypnobirthing zorgverlener Mucha Mama

Ik blijf op zoek naar inspiratie op mijn vakgebied en volg workshop en lezingen. Lezingen en workshops van de meest bekende namen Thich Nhat Hanh, Dalai Lama en Jon Kabat Zinn heb ik al mogen volgen.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) door het volgen van de Samsara Yoga opleiding. Voor de zwangerschapsyoga lessen is dat extra fijn, want hierdoor kan je een vergoeding krijgen vanuit de zorgverzekering.

Ik ben daarnaast aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN).

Yogales geven en het volgen van je hart
Door het toeval begon ik in 2011 met het geven van zwangerschapsyoga. Ik heb mijn 2 kinderen mogen krijgen tijdens mijn 3-jarige Hatha Yoga opleiding. Dus yoga en zwanger zijn, dat is echt mijn ding.  Er volgde snel meer lessen, voor niet-zwangere vrouwen. In april 2013 heb ik ontslag genomen van mijn baan als controller. Sinds die tijd richt ik mij volledig op mijn yogapraktijk. Heel spannend, maar het is super om je hart te volgen. Ik geef met veel plezier en voldoening les. De laatste jaren willen steeds meer mensen yoga doen en is yoga heel bekend, een hele mooie ontwikkeling. Belangrijk voor mij is dat ik dit wil blijven doen in kleine groepen, met aandacht, kwaliteit en met heel veel plezier.

Wees welkom!